ZİMBABVE’YE RAMAZAN AYI BEREKETİNİ TAŞIDIK

   Derneğimizin Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika ülkelerinden Zimbabve’nin yoksul halkına gıda paketleri dağıttık. Ramazan ayının bereketini 5 bin kişiye ulaştırıldığımız ülkede halkın yaşadığı mutluluğun şahitleri olduk. 

   Oldukça zayıf bir ekonomik yapıya sahip olan ülkede halkın %72'si aşırı yoksulluk içinde yaşamakta; çocuklar nüfusun %48'ini oluşturduğu için bu yoksulluktan en fazla onlar etkilenmekte.  Yetersiz beslenme, sıtma, verem, kolera ve temiz içme suyuna erişememe gibi sebepler anne ve çocuk ölümlerinde ciddi rol oynamaktadır. Bu sebeple Zimbabve’de yapılan yardım faaliyetleri halkın yaşama dair umudunu bir nebze daha artırmakta ve büyük bir mutlulukla karşılanmakta.

  


   Dost Eli Derneği olarak 2024 Ramazan ayı yardımları kapsamında Zimbabve’de gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmasında 5.000 kişiye gıda yardımı yapılırken yoksul halka yönelik kurulan iftar sofralarıyla ülkedeki Ramazan ayı çalışmaları tamamlandı. Kurulan iftar sofralarında onlarla birlikte iftar edildi. Ülke halkı kendilerine ulaşan yardımlar için kendilerini düşünen tüm hayırseverlere selam ve dualarla birlikte teşekkür etti.



  Bağış Sepeti 0