MAZLUM BÖLGELERE EL UZATMAYA DEVAM EDİYORUZ

   Yurt içinde ve yurt dışında binlerce ihtiyaç sahibi, yetim ve mazlumlarının kalplerine dokunan derneğimiz, acil insani yardım çalışmalarının yanısıra geleceğe yönelik kalıcı faaliyetlerine de devam ediyor. 

   Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde hareket eden derneğimiz; yurt içi çalışmalarıyla birlikte yurt dışındaki faaliyetleriyle de dikkat çekiyor. Yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz ülkelerden biri olan Afganistan’da yedi yıldır acil insani yardımlar kapsamında umutla bekleyen mazlum halkın yanında olma gayreti içerisindeyiz.

“ŞİMDİYE KADAR 50 SU KUYUSU AÇTIK”

Afganistan'a yönelik yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SEÇER; "Dost Eli Derneği olarak 7 senedir Afganistan'a aracılar vasıtasıyla yardım ediyoruz. Bu yardımlarımızı Afganistan'da eğitim gören bir öğrenci aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Yardımlarımızı özellikle Afganistan'ın Mezar-ı Şerif bölgesindeki insanlara odaklanarak yapıyoruz. Şimdiye kadar ülkenin içme suyu sıkıntısı çekilen bölgelerinde 50 su kuyusu açtık ve Ramazan ayı dahil olmak üzere farklı zamanlarda ihtiyaçlar doğrultusunda yardımlarımızı sürdürdük. Yıllarca nedensiz bir savaşın esiri olan mazlum halk, Amerikan zulmünden kurtulduktan sonra Türkiye'ye yi kardeş bildi ve bizlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekledi. geldi. Bu nedenle, bölgeyi çalışma alanı kapsamımıza alarak gözlemlerimiz doğrultusunda ihtiyaçları gidermek için çalışmalar gerçekleştirdik. Bu Ramazan ayı içerisinde de özellikle sağlık alanında eksikliklerini belirlemek amacıyla bir sağlık uzmanıyla birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulunduk" dedi. 


“BÖLGE İNSANINA YARDIMLARI ULAŞTIRDIK”

   Afganistan halkının Türkiye’yi öncü bir devlet olarak gördüğünü ve kalkınma yönünde gelişmeleri için Türkiye’nin rehberliğine ihtiyaç duyduklarını belirttiklerini ifade eden Başkan Mehmet SEÇER; "Bölgeye gitmişken, bölge insanına gıda yardımlarımızı ulaştırdık. İftar sofralarında bölge halkı ile bir araya gelerek gerekli çalışmaları ve yardımları yaptık. Bölge valisi ve yerel halkla konuştuk. Orada ciddi sıkıntılar var. Sürekli bir devletin himayesinde yaşamaya çalışıyorlar, ancak şu anda kendi başlarının çaresine bakmak istiyorlar. Ne yazık ki hala ciddi sıkıntılar var; okumuş ve bilgili insanlar başka ülkelere kaçmış durumda. Şu anda orada bulunan madenleri Çin işletiyor. Türkiye'den çok şey bekliyorlar. Türkiye'den gelen yardımların yanı sıra kalkınma konusunda öncü olunmasını ve desteklenmesini istiyorlar. Teknolojik olarak neredeyse sıfır noktalarında bulunuyorlar. Tarım alanında potansiyelleri var ancak teknoloji ve kaynak yetersizliği söz konusu" diye konuştu.

“350 ÇOCUĞUN SÜNNETİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

   Önümüzdeki günlerde TİKA işbirliği ile gönüllü doktorla bölgede sağlık yardımları gerçekleştireceklerini belirten Mehmet Seçer, “İş adamlarına sesleniyorum, hakikatten buradan o bölgelere gitseler yatırım yapsalar veya satma adına ticaret yapsalar çok güzel olacağını düşünüyorum. Ramazan ayı faaliyetleri için gittiğimiz ülkede gönüllü sağlık ekibimizin desteği ile 350 çocuğun sünnetini yaptık. Bu çalışmayı gerçekleştirirken sadece sünnet özelinde değil diğer sağlık hizmetleri, muayene ve gerekli cerrahi müdahalelerle geniş kapsamlı yapılması gerekliliğini de gözlemlemiş olduk. Çünkü orada hiçbir şey yok. Yoksul halk sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Sağlık merkezlerinde imkânlar kısıtlı gelen tıbbi aletler Çin’den geliyor. İnşallah bizler önümüzdeki günlerde TİKA işbirliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden doktor arkadaşlarımızla ülkede bir sağlık çalışması yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştirdiğimiz takdirde hem insanlara sağlık sorunlarının tedavisi için yardımcı olacağız hem de bölgede bulunan doktorları eğitmek için çalışacağız” dedi.



  Bağış Sepeti 0