Kalkınma Yardımları

KALKINMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR



Kalıcı destek, kalıcı değişim ve umut demek…

Yoksullukla mücadelede yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarını gideren Dost Eli Derneği çalışmalarında gerçek fayda sağlanması için kalıcı çözümler üreterek hizmet ağını genişletiyor. Dernek yurt içinde gerçekleştirdiği umut projesi kapsamındaki kalkınmaya yönelik çalışmalardan edindiği tecrübeyi yurt dışına taşıyarak yoksul halkın muhtaç durumdan kurtulması ve üretime geçmesi için çalışmalar yapılmaktadır.

Yurt dışında açlık ve yoksulluğun daha fazla görüldüğü ülkelerde ülke koşullarına uygun hizmetler verilmektedir.

Kalkınmaya yönelik yardımlarla yoksullukla mücadele içindeki bireyin ve ailesinin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, üreterek gelişimin sağlanması, yoksulluktan kurtulmaları için düzenli kaynak elde etmeleri sağlanmıştır.

Yardım çalışmaları yapılan ülkelerde, halkın kendi geçimini üreterek sağlaması için kalıcı projeler hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda ülkelerin coğrafi ve sosyo- ekonomik yapısına uygun faaliyetler belirlenmektedir.

YOKSULLUKLA MÜCADELEYE YÖNELİK YAPILAN KALKINMA ÇALIMALARI NELERDİR?

A- TARIM DESTEĞİ

Afrika halkının sahip olduğu zenginliklerin farkına varmasını sağlamak ve sürdürülebilir faaliyetlerle yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanarak tarımsal çalışmalar başlatılmıştır.

Bu kapsamda Zimbabwe, Togo, Burkina Faso ve Nijer ‘de belirlenen tarıma elverişli arazilerde iklim şartlarında yetişebilecek başta mısır olmak üzere çeşitli sebze ve meyvelerin üretimine başlanmıştır.

Öncelikli olarak bölge halkına uygulamalı tarım eğitimi, zirai aletlerin temini ve kullanım eğitimi, üretim için tohum desteği verilmiştir.

1.      Mısır Tarımı

Tarım çalışmaları kapsamında öncelikle tarıma elverişli alanlar ve bu alanlarda yüksek verim elde edilebilecek ürünler tespit edilmektedir. Mısır tüketiminin oldukça fazla olduğu Afrika ülkelerinde, bölge halkına besin ve geçim kaynağı oluşturmak için mısır üretimine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Öncelikle bu arazileri işleyebilecek niteliklere sahip aileler tespit edilerek her bir aileye 5 dekar tarım arazisi tahsis edilmektedir. Belirlenen bu ailelere mısır tohumu dağıtılmakta, arazilerin işlenmesi, tohumun ekimi gibi üretimin tüm safhalarına yönelik gerekli eğitimler verilerek ürün elde edilinceye kadarki süreç takip edilmektedir.

 MISIR TARIMI DESTEĞİ: 600 EURO ‘dur.


 2.Sebze Tarımı


Üreterek gelişimin sağlanması kapsamında yapılan çalışmalarından biride sebze tarımıdır. Sebze tarımı yapabilecek niteliğe sahip ihtiyaç sahibi aileler belirlenerek konu ile ilgili gerekli zirai eğitimler verilmektedir. Bölge şartlarında yetişen sebze tohumları ailelere dağıtılarak ürün elde edilinceye kadarki süreç takip edilmektedir. Yetişen bu sebzeler aile ve bölge halkı için besin ve geçim kaynağı oluşturmaktadır. 

·       SEBZE TARIMI DESTEĞİ: 100 EURO ‘dur. 


HANGİ ÜLKELERE TARIM ÇALIŞMALARI YAPILMAKTADIR?

BURKİNA FASO, ZİMBABVE, ÇAD, NİJER, BENİN, TOGO, FİLDİŞİ SAHİLİ.


TARIM ÇALIŞMALARI İÇİN NASIL BAĞIŞTA BULUNABİLİRİM?

Tarım çalışmalarında kullanılmak üzere;

Nakdi yardımlar:

Dost Eli Derneği merkezinden                         

Online bağış sisteminden

Banka hesap numaralarına EFT ve Havale yoluyla bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: 444 42 05 


B- HAYVANCILIK DESTEĞİ

Afrika'da sürdürülebilirliği olan yatırımlardan biride büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğidir. Hayvan yetiştiriciliğine elverişli bölgelerde yoksul halka, üretim amaçlı destek verilmektedir.

Hayvan yetiştiriciliği yapabilecek nitelikteki aileler tespit edilerek, bölge şartlarına uygun küçükbaş ya da büyük baş hayvan desteği verilmektedir.

 

·       Ailelere teslim edilen hayvanların 1 yıl süre ile kesilmeden bakılması teminat altına alınmaktadır.

·        Ailenin niteliğine göre 1 aileye; 1 inek, 3 süt keçisi, 20 adet tavuk verilmektedir. 

Öncelikli olarak beslenme ihtiyacını karşılayan bu çalışmanın uzun vadede etki alanı ise üreterek gelişen toplumun oluşmasına katkı sağlamaktır.

 


KÜÇÜKBAŞ  HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEĞİ    : ............

BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ DESTEĞİ    :  ............



HANGİ ÜLKELERDE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILMAKTADIR?



BURKİNA FASO, ZİMBABVE, ÇAD, NİJER, BENİN, TOGO, BANGLADEŞ.


HAYVANCILIK ÇALIŞMALARI İÇİN NASIL BAĞIŞTA BULUNABİLİRİM?

Nakdi yardımlar:

Dost Eli Derneği merkezinden                         

Online bağış sisteminden

Banka hesap numaralarına EFT ve Havale yoluyla bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: 444 42 05 

C- TEKSTİL ÜRETİM DESTEĞİ

Açlık sınırındaki ülkelerin üreterek kalkınmasına ve gelişmesine yönelik tekstil üretim çalışmaları yürütülmektir.

 

Dikiş atölyeleri:  Dernek tarafından oluşturulan dikiş atölyelerine dikiş makineleri temin edilerek dikiş nakış eğitimleri verilmektedir. Bu atölyelerde üretime başlayan bayanlar, yeni kıyafetler dikerek hem kendi giyim ihtiyaçlarını karşılamakta hem de üreterek satışını yapmaktalar.



Dokuma Atölyeleri: Üretim ile kalkınma çalışmalarının başka bir basamağı ise kumaş üretimidir.  Dikiş faaliyetleri ile kumaşa ihtiyaç artmıştır. Yerel imkânlarla kumaş dokuyan bayanlara bölge olanaklarında dokuma tezgâhları temin edilerek kumaş üretimi desteklenmektedir. 



TEKSTİL ÜRETİMİ DESTEĞİ ÇALIŞMALARI İÇİN NASIL BAĞIŞTA BULUNABİLİRİM?

       Nakdi Yardımlar:
Dost Eli Derneği merkezinden    
Online bağış sisteminden
Banka hesap numaralarına EFT ve Havale yoluyla bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Daha detaylı bilgi için: 444 42 05 

D- GÜNEŞ PANELİ YARDIMI

Afrika’da binlerce insan elektrik olmadan yaşamını sürdürmektir. Bu durum zor olan hayat koşullarını daha da zorlaştırmakta; güneşin batmasıyla birlikte karanlığın getirdiği mahrumiyet kendini göstermektedir.

Bu mahrumiyeti azaltıp bölge şartlarında aydınlatmayı sağlayacak güneş enerjisi ile elektrik üreten paneller temin edilerek kullanıma sunulmaktadır.

Güneş panelleri, ilk olarak Burkina Faso ve Nijer’de müslüman halkın bir araya geldiği merkezler olan cami ve mescitlere kurulmuştur. Aydınlanan mescitlerde akşamları çocuklar ders çalışabilmekte, yetişkinler sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirebilmektedir.

Güneş paneli çalışmasına verilecek destekler ile karanlığa mahkûm yüzlerce ailenin, aydınlığa erişmesi hedeflenmektedir. 

GÜNEŞ PANEL
İ İÇİN NASIL BAĞIŞTA BULUNABİLİRİM?

Nakdi Yardımlar:

Dost Eli Derneği merkezinden                         

Online bağış sisteminden

Banka hesap numaralarına EFT ve Havale yoluyla bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: 444 42 05 

F- HELAL KAZANÇ İÇİN SERMAYE DESTEĞİ

Afrika'da genel olarak yoksul halk geçimini tarım, hayvancılık ve seyyar satıcılık gibi yollarla sağlamaktadır.  Ancak bölgede yaşanan kuraklık ve sel felaketleri çok büyük ekonomik kayıplara ve insani krizlere yol açmaktadır. Hayatını devam ettirme zorunluluğu insanları farklı geçim kaynaklarına sevk etmektedir.

Kurulan halk pazarlarında veya yol kenarlarında yapılan alkol satışı da bu yollardan biridir. Afrika’da yapılan kurban organizasyonları, gıda yardımları, katarakt ameliyatları, açılan su kuyuları ve inşaa edilen mescitler birçok kişinin İslamla tanışmasına ve müslüman olmasına vesile olmaktadır. Yeni müslüman olanlar helal olmayan işlerini terk ederek hayatlarını İslami esaslara göre inşaa etmeyi istemektedirler.

Bu sebeple müslüman olup islamla yeni bir hayata başlayanlara helal kazanç için sermaye desteği verilmektedir. Sermaye desteği bölge şartları, kişinin zanaatı ya da kabiliyeti göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

SERMAYE DESTEĞİ İÇİN NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

Nakdi Yardımlar:

Dost Eli Derneği merkezinden                         

Online bağış sisteminden

Banka hesap numaralarına EFT ve Havale yoluyla bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için: 444 42 05




Diğer Faaliyetler

  Bağış Sepeti 0