YARDIMLARIMIZ İSRAİL ZULMÜNE DİRENENLER İÇİN…

   İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenleyerek müslüman kardeşlerimize bir kez daha saldırdı.

Yıllardır Filistin topraklarında yaşanan insanlık suçu karşısında gelişmiş devletlerin güya insan hakları savunucuları sessiz kalmaya devam ederken Dost Eli Derneği olarak bizler müslüman kardeşlerimizin acılarını hafifletmek,  yaralarını sarmak ve acil ihtiyaçlarını karşılamak için yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz.

   Ramazan ayı yardım çalışmalarımızla da Filistin’de mazlum kardeşlerimizin yanında olmak için seferber olduk. Yıllardır tüm dünyanın gözü önünde hukuksuz uygulamalarla İsrail zulmü ve ambargolarına direnen Filistinli kardeşlerimize Ramazan ayı yardımlarımızı ulaştırdık.

   Gazze’nin farklı mahallelerinde Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz gıda ve nakit yardımları ve kurulan iftar sofralarıyla İsrail ablukası dolayısıyla zor günler geçiren ailelerin sıkıntılarını bir nebzede olsa gidermeye çalıştık. Ülke halkı kendilerine ulaşan yardımlar için kendilerini düşünen tüm hayırseverlere selam ve dualarla birlikte teşekkür etti.

  Ülkede yaşananlar ve mazlumlar için yapılan yardım çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SEÇER; “İsrail’in eli kanlı yöneticileri Filistin topraklarında yıllardır planlı ve kanlı bir işgal gerçekleştiriyor. Gözlerini kan bürümüş cani zihniyet her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da Kudüs’te Mescid-i Aksa’da Filistinlilere orantısız güç kullandı.

 Saldırıda kadın çocuk genç yaşlı demeden sivilleri hedef aldı.  Yıllardır tüm dünyanın gözü önünde en gelişmiş silahlar ve bombalarla Filistinli kardeşlerimiz katledilerek insanlık suçu işleniyor. Sürdürülen ekonomik ambargoyla iyice zayıf düşürülen müslüman kardeşlerimizin evlerine işyerlerine zorla el koyuluyor direnenler ise tutuklanarak hapsediliyor. Tüm zorluklarla birlikte kendilerine doğrultulan namlulara direnen kardeşlerimiz verdikleri yaşam mücadelesinde öncelikle Kudüs’ün mahremiyetini ve Mescid’i Aksa’yı korumaya çalışıyor. Yıllardır kutsal bildiğimiz topraklarda yaşananlar sadece Filistinlilerin önüne koyulmuş bir sınav kâğıdı değil hepimizin notunun verileceği bir sınav kâğıdı. Bu sınav elbette bir gün bitecek. Ancak bizim sınav kâğıdımız önümüze konulduğunda notumuz ne olacak. Zulme hep birlikte direnmek ve inancımız gereği Kudüs davasına hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bu sebeple Dost Eli Derneği olarak Ramazan ayı içerisinde yapmış olduğumuz gıda giyim ve nakit yardımlarımızla işgal altındaki kardeşlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 Başkan M.SEÇER; Filistin’de müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi destek vermek isteyenlerin Dost Eli Derneğine müracaat edebileceklerini belirtti.

 

  Bağış Sepeti 0