ARAKAN’ LI KARDEŞLERİMİZ BİR KEZ DAHA BİZE SESLENİYOR

  Bangladeş’te yaşanan muson yağmurları sonrası artan sivrisineklerin ısırmasıyla ortaya çıkan Dang virisü nedeniyle binlerce kişi zor durumda. Virüsün etkisi yüksek ateşle birlikte vücutta ciddi hasarlar bırakıyor tedavi olamayan kardeşlerimiz ise hayatını kaybediyor. Vakalar, genellikle "yağış dönemleri" olarak bilinen haziran, eylül, aralık ve martta artış gösteriyor.

  Hastalığa yol açan yabani sivrisinek türü su birikintilerinde larva bıraktığı için hızla çoğalmakta. Bu sebeple Bangladeş’in büyük bir bölümünde özelliklede bataklık bir bölge üzerinde kurulu olan Arakan kamplarında ki kardeşlerimiz çok büyük risk içerisinde. Arakan kamplarında kayıt altına alınan 1.3 milyon nüfusu var, yaklaşık 250 bin aile bulunmakta. Ayrıca kamplarda kayıt dışı yaklaşık 250 bin insan var ve bu insanlar resmi takiple yapılan hiçbir yardımdan yararlanamıyor.

  Dost Eli Derneği olarak bağışçılarımızın desteği ile yıllardan beri Bangladeş’in yoksul halkına ve ülkede bulunun Arakan kamplarında gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmalarıyla modern dünya halklarının yok saydığı binlerce mazluma ulaşmaya devam ediyoruz.

    Gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet SEÇER " Derdimiz nerde olursa olsun yoksulun mazlumun yanında olmak. Uğradıkları zulmü "Halimizi duyan yokmu?" nidalarıyla dünyaya duyurmaya çalışan Arakanlı kardeşlerimizin yanında olmak bir nebzede olsa ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Yaşadıkları yerde onların ne kadar zor bir mücadele içinde olduklarını aç, susuz, hasta ve çaresiz bir halde dualarıyla bizlere seslendiklerini biliyoruz. Bir süredir Dang virüsü nedeni ile yaşadıkları çaresizlik Dost Eli olarak bizleri bir kez daha harekete geçirdi. Daha evvelki yardım çalışmalarımız sırasında onların yaşadığı ve kelimelerin tarif edemediği zor şartları gördük. Bu sebeple Arakanlı kardeşlerimizin yaşadığı kamplarda Kamp Yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz istişare sonucunda acil insani yardım kapsamında 10.000 aileye sivrisineklerden korunmaları için CİBİNLİK yardımına başladık” dedi.

  Arakan Kampları başta olmak üzere Bangladeş’te acil insani yardım kapsamında yardımımız devam edecek.

 

  Bağış Sepeti 0